Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Крис Риа взриви сцената

отпечатай новината

06.03.2008 14:51 | Видян 5359 пъти | Гласували 2

Крис Риа взриви сцената

С първият си концерт на българска земя, легендата на блуса – Крис Риа, и звездните музиканти, които доведе със себе си, оставиха без дъх публиката в препълнената до краен предел зала 1 на НДК.

Шоуто започна с едноминутно мълчание, при което хилядната публика се изправи на крака, в памет на загиналите в трагичната катастрофа край Червен бряг.

След това дойде тя – нейно величество китарата, и то в ръцете на точния човек. Издигната в култ по време на перфектното шоу, което Риа и компания ни поднесоха с финес, от днес тя със сигурност е култ и за тези, които никога преди това не са се докосвали до струните й.

Първата от трите части, музикантите посветиха на блус-инструменталите, които виртуозно като вятър отнесоха и последния щастливец в залата. Без почивка, в последвалата втора част, на сцената елегантно се настани и уникалният глас на Крис Риа, който ни хвърли „на дълбокото” с класическите Legacy blues и Where the blues come from.

С повече от перфектен звук и осветление, последвалите заигравки с Josephine и Julia, се плъзнаха по струните на сърцата на феновете с невероятна сила. Без съмнение, кулминацията настъпи с първите акорди на вечната Road To Hell, която направо взриви залата.

Крис Риа доказа високата си класа с непретенциозно, стилно и премерено присъствие на сцената, завидна енергия и изтънчен вкус. Освен в ръцете му, китари имаше навсякъде в пространството на сцената, които създадоха неповторима атмосфера. Виртуозът на китарата и целия му екип, ни показаха шоу от най-висока класа до последния детайл. След края, и последвалите заслужени бурни аплодисменти, Крис Риа излезе на бис с Man on the Beach и отправи финална покана за танц с Let’s Dance.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !